Markpooler

Med en markpool får husets ägare en swimmingpool som går helt i nivå med husets tomt. Poolen är nedgrävd i marken och kan lätt ses som den allra mest klassiska varianten av pooler. Av alla de olika poolalternativ som finns är markpooler den sorts pool, som i alla fall för ögat, tar minst plats. Detta eftersom poolen grävs ner och inte inkräktar på tomtens area och rymd. Poolen finns även i flera storlekar, djup och färger.

Utvalda varumärken

Designa din egen pool med vårt unika system!
Stort utbud av markpooler, skräddarsydda lösningar och marknadens mest hållbara poolstomme.
Glasfiberpooler och Thermopooler, kompletta poolpaket hos Pool Sweden
Glasfiberpooler av högsta kvalitet. Våra pooler har en keramisk kärna och 20 års garanti.
Vi erbjuder er möjligheten att förvärva en tålig, lättskött och prisvärd pool. Vi tillverkar er pool i Malmö efter era önskemål.
Pool i vårt flexibla modulsystem gör att vi kan leverera efter dina behov och önskemål.
Sveriges mest sålda pool - Rejält sänkta priser på Poolpaket och tillbehör
Liten eller stor markpool? Du väljer själv
Egen swimmingpool i trädgården, en investering som höjer såväl livskvalitén som värdet på fastigheten.
Vi lämnar 25 års garanti på poolplåten som är av förzinkad stålplåt.

Nyheter

Pool i rostfritt stål
Rostfritt stål är det perfekta valet för pool.

Handla Produkter - Markpooler

Ingen produkter hittades. Försök med andra sökparametre.

Reportage, tips & idéer

Pahlén har mer än 40 års erfarenhet av tillverkning av kvalitetsprodukter för pooler i alla storlekar
Från små privata pooler till stora kommunala bad och äventyrsbad, Hotell och...
Om inte planeringen med att bygga ny pool började redan i höstas så är det hög tid nu
Drömmen om att bygga ny pool och möjligheten att bara kunna öppna altandörren för ett skönt...
Med en rätt anpassad pooltrappa blir det enkelt att ta sig i och ur din pool.
När man tänker på pooltrappor så kan bilderna på näthinnan se helt olika ut för olika personer. Någon...
Med ett praktiskt pooldäck kan du göra upplevelsen vid din pool så mycket större.
När hösten kommer och temperaturen sjunker är det dags att stoppa undan alla känsliga detaljer i...
Byta liner i poolen till rimlig kostnad utan att rucka på kvalitén
Så är arbetet och underhållet med poolen en minst lika viktig del. Att ha en välfungerande poolpump och ett...
 
Njut av sommaren med en markpool på tomten.  
Det är många som funderar på att investera i en pool och väger fördelarna mot nackdelarna. Visst krävs det lite jobb med att starta...

Markpooler

Med en markpool får husets ägare en swimmingpool som går helt i nivå med husets tomt. Poolen är nedgrävd i marken och kan lätt ses som den allra mest klassiska varianten av pooler. Av alla de olika poolalternativ som finns är markpooler den sorts pool, som i alla fall för ögat, tar minst plats. Detta eftersom poolen grävs ner och inte inkräktar på tomtens area och rymd. Poolen finns även i flera storlekar, djup och färger.

Markpooler för alla tomter

En markpool är för det mesta tillverkad med tanken om att man ska gräva ner den. Poolen är därför dimensionerad och testad för just detta. Marken omkring den blivande poolen fungerar som stöttning och gör att själva poolen håller sin form när den fylls med vatten. Det finns också företag som specialiserar sig på att bygga markpooler som går att gräva ner delvis beroende på önskemål eller ställa helt fristående på marken. Dessa typer av markpooler fungerar ofta utmärkt i kuperad terräng där vissa delar av poolen kan hamna utanför den omgivande och formande marken. Det viktigaste är att stommen är anpassad för det svenska klimatet med sina kalla vintrar.

Markpoolen som håller för lek och träning.

Att anlägga en markpool

Det finns flera sätt att anlägga markpooler på och det vanligaste sättet är att bygga en platsbyggd markpool. Den måste byggas just där den skall stå. En sådan typ av pool kläs ofta med klinker som är hållbart men dyrt. Det är dock ofta inget man kan göra helt själv. Man behöver bygga en form, antingen av betong eller lecablock som i slutändan blir mycket vackert. Ett billigare alternativ är att välja en pool i form av ett kar och sedan sätta i en liner. Vid denna form av poolbygge väljer man helt enkelt en form man sätter ner i marken och därefter kläs väggarna med en duk.

  • Det finns pooler i olika storlekar
  • Markpooler är lite kluriga att anlägga
  • Det finns markpooler för kuperad mark
  • Poolerna finns för alla plånböcker
  • Poolen blir vacker och lyxig att se på

Att sköta sin pool

Det är mycket viktigt att underhålla markpooler för att de ska hålla länge och för att det ska vara fräscht att bada i dem. För att inte bli sjuk av badet är det viktigt att vattnet underhålls med rätt kemikalier samt att väggarna rensas och hålls rena. I en markpool med liner kan vattnet vara kvar även under i vintern. Detta rekommenderas inte för pooler med klinkerväggar. Under vintern måste alla ledningar, filter och pumpar tömmas på vatten för att inte råka ut för frostsprängningar under de kalla månaderna. Det är även bra att förvara pumpen inomhus och fuktfritt när den inte används.

Redaktionen tipsar

Byta liner i poolen till rimlig kostnad utan att rucka på kvalitén Så är arbetet och underhållet med poolen en minst lika viktig del. Att...
  Njut av sommaren med en markpool på tomten.   Det är många som funderar på att investera i en pool och väger fördelarna mot nackdelarna....
Pahlén har mer än 40 års erfarenhet av tillverkning av kvalitetsprodukter för pooler i alla storlekar Från små privata pooler till stora...

Annonser