Bygg in din pool med ett härligt pooldäck.

Med ett praktiskt pooldäck kan du göra upplevelsen vid din pool så mycket större.

När hösten kommer och temperaturen sjunker är det dags att stoppa undan alla känsliga detaljer i poolen. Vattennivån skall sänkas, systemet tömmas på vatten och alla plastdetaljer skall förvaras på ett frostsäkert ställe.

Det är mycket i och kring en pool som är ömtåligt och behöver tas omhand

Men det vi ofta glömmer är att även vårt pooldäck utsätts för enorma påfrestningar under vinterhalvåret. Det blir lämnat kvar ute i kylan och utsätts för stora angrepp. Det utsätts för regn och kyla under en lång period av året, det gäller att man ser till att pooldäcket står pall. Här ovan visas en bild från TimberTech och deras underhållsfria träkomposit. Träkompositen är tillverkade av en mix av plast och trä och ger ett halkfritt, slätt och praktiskt golv. Golvet är perfekt att ha kring poolområdet eller vid ett ute-Spa.

Altangolv Komposit TimberTech

Vad som är det bästa materialet att ha runt poolen.

Det råder det delade meningar om och idéerna är nog lika många som de är skiftande. Det viktiga är att materialet man väljer är tåligt och står emot vårt nordiska klimat. Här ovan syns Lärkspecialistens pooldäck i ljust härligt lärkträd. Virket är gjort av sibirisk lärk och åldras med en ljust grå nyans som blir allt snyggare med åren. Perfekt för den som vill ha en ljus träaltan runt poolen med en riktigt skön träkänsla.

Altangolv i lärk från Lärkspecialisten

 

När man skall bygga upp ett pooldäck runt en befintlig pool.

Kan det ibland vara så att man behöver använda sig av flera olika höjder för att på bästa sätt ta vara på markens beskaffenhet och nivåskillnader. Med hjälp av ett smart och anpassningsbart underlag kan du parera för ojämnheter i underlaget, för att få ett rakt och snyggt golv. Dessutom kan du med Nivell Utegolv skapa snygga altaner, pooldäck och andra uppbyggnader utan att behöva göra någon åverkan på underlaget. Ingen gjutning behövs och du kan montera underlagsgolvet på allt från stenplattor och betong till grus och papp.

Underlagsgolv altan från Nivell

 

För den som helt vill komma ifrån trä eller utseendet av trä.

Kan du istället välja frostsäkra klinkerplattor att bygga in poolen med. Det ger ett stilfullt utseende och med ett modernt glasräcke i kombination så lockar man fram ett trendigt och fräckt utseende. Här visas en bild från Flisby och en av deras frostsäkra klinkerplattor. Kombinerar men sedan med att klä in en trappa eller annan avsats vid poolen i samma stil, så är den lyxiga känslan ett faktum.

Marksten från flisby

 

Raka motsatsen

Motsatsen till de kantskurna raka bitarna av klinker är naturstenen från Tulikivi. Med sina brutna hörn och oregelbundna former blir det stor variation och mycket liv i trädgården eller runt poolen. Natursten är också väldigt snyggt att kombinera med trä. Exempelvis att ha natursten runt poolområdet och sedan kombinera med ett snyggt trädäck, där man kan sitta och sola eller njuta av en kopp kaffe.

tulikivi- Natursten

Vilken typ av poolodäck du än väljer att använda dig utav så skall du vara noga när du väljer. Att kolla upp frosttåligheten i stenen eller kraven på underhåll av olika pooldäck är viktiga aspekter att väga in när man skall göra sitt slutliga val.

Lycka till med ditt nya pooldäck!

Redaktionen tipsar

Byta liner i poolen till rimlig kostnad utan att rucka på kvalitén Så är arbetet och underhållet med poolen en minst lika viktig del. Att...
Hur underbar vi än upplever vår pool och allt den ger oss så har varje säsong alltid ett slut. Det är alltid med ett visst vemod som man...
Har du inte plats för en pool på din tomt så kan du även välja att ha ett spabad för utomhusbruk, det får man plats med även på en liten...

Annonser

Utvalda varumärken

Designa din egen pool med vårt unika system!
Vi erbjuder Dig Skandinaviens största urval pooler - ovan eller under mark
Glasfiberpooler och Thermopooler, kompletta poolpaket hos Pool Sweden
Ett av dom bredaste sortimenten av mark och ovanmarkspooler.