Pooldäck

Det blir mer vanligt att man bygger en pool hemma i trädgården eller utnyttjar oanvända ytor inomhus för att skapa en egen oas att njuta i. När du har fått poolen på plats är det dags att fundera på hur ditt pooldäck ska se ut. Med några enkla knep går det att få en härlig omgivning runt poolen och man behöver inte vara någon inredningsexpert för att fixa sin egen relaxhörna.

Utvalda varumärken

Sibirisk lärk - åldras vackert mot en silvergrå nyans.
Multifunktionella
golvplattor

Underhållsfria träkompositplank och räcken för altaner, poolområden och bryggor.
Torino vår mest exlusiva sten är en natursten i form av granit eller marmor.
En genial lösning när du ska anlägga utegolv
Sioo impregnering är ett system för trävård och träskydd som bevarar pooldäcket

Nyheter

Aqvisdeck
Med Aqvisdeck 2.0 så har vi gjort en bra produkt ännu bättre, vi har jobbat hårt i över ett år för att få Aqvisdecket ännu bättre.
Aqvisdeck enklare blir det inte

Reportage, tips & idéer

Räckesbutiken skräddarsyr Ditt räcke efter Dina mått och Din design.
Du designar själv din produkt i ett enkelt verktyg där du blir presenterad en rad designval. Utseende, färg...
Swimming bag är sommarens hetaste pooltillbehör och finns i 10 olika färger.
Under våren 2016 lanserade Jumbo Bag Sverige en ny bean bag till alla svenska hems pooler. Med...
Med ett härligt pooldäck runt poolen skapar du en vacker oas.
Visst är det underbart med en egen pool på tomten! Med en relativt liten insats kan du skapa en härlig oas runt...
Pahlén har mer än 40 års erfarenhet av tillverkning av kvalitetsprodukter för pooler i alla storlekar
Från små privata pooler till stora kommunala bad och äventyrsbad, Hotell och...
Ovanmarkspooler är en egen grupp inom utomhuspoolerna.
Är ni sugna på att skaffa pool men inte säkra på att er tomt är passande för det? Då kan det vara just en ovanmarkspool som...
Med ett praktiskt pooldäck kan du göra upplevelsen vid din pool så mycket större.
När hösten kommer och temperaturen sjunker är det dags att stoppa undan alla känsliga detaljer i...

Pooldäck

Det blir mer vanligt att man bygger en pool hemma i trädgården eller utnyttjar oanvända ytor inomhus för att skapa en egen oas att njuta i. När du har fått poolen på plats är det dags att fundera på hur ditt pooldäck ska se ut. Med några enkla knep går det att få en härlig omgivning runt poolen och man behöver inte vara någon inredningsexpert för att fixa sin egen relaxhörna.

Fixa ett härligt pooldäck med enkla knep

När du har din pool på plats är det dags att inreda runt poolen. Installera exempelvis spotlights i taket med tillhörande dimmer för att reglera belysningen. Inred med de möbler ni vill ha, det finns många sköna stolar och soffor med tillhörande bord i flätad korg av olika färger att välja mellan. Ett pooldäck med gröna växter i olika storlekar gör att det ser mer levande ut, men undvik att plantera med rabatter då jorden kan skvätta ut på ert pooldäck. Fundera gärna på vad ni ska använda området till. Vill ni ha en skön relaxhörna eller är det enbart för bad där barnen ska kunna härja fritt?

Pooldäck runt poolen underlättar och ramar in.

Designa ett pooldäck

Ett pooldäck kan designas på många sätt, det är bara fantasin som begränsar idéerna. Har man gott om utrymme går det att ordna sittplatser i form av en trätrappa som byggs upp vid pooldäcket där fler får plats. Man kan även glasa in hela området eller delar av det som skydd för väder och vind. Det finns också möjlighet att ha tak över hela poolen vilket också gör det enklare att hålla rent i vattnet. Att lägga golvet runt poolen är relativt enkelt om man är lite händig och ofta kan man få hjälp av butiken där man köper golvet.

  • Olika träslag att välja på för golvet
  • Stort urval av möbler att inreda med
  • Skapa en egen härlig oas
  • Gröna växter för högre mysfaktor
  • Inred med sköna och stora kuddar

Underhåll av ditt pooldäck

När poolen är färdig och på plats är det dags att bestämma sig för vilket material som ska användas till pooldäcket. Ska det vara trädäck eller stenplattor, många väljer att lägga trallgolv vilket passar bra på ett lite mindre utrymme. Om man väljer ett trägolv och har poolen utomhus bör det vara ett pooldäck som tål väder och vind och som man kan behandla för att det ska hålla längre. Stenplattor är relativt underhållsfria men kan bli mycket varma när solen ligger på, och kalla när det är lite kyligare ute. Tänk även på att det är lätt att halka på ett vått underlag.

Redaktionen tipsar

Swimming bag är sommarens hetaste pooltillbehör och finns i 10 olika färger. Under våren 2016 lanserade Jumbo Bag Sverige en ny bean bag...
Ovanmarkspooler är en egen grupp inom utomhuspoolerna. Är ni sugna på att skaffa pool men inte säkra på att er tomt är passande för det? Då...
Med ett praktiskt pooldäck kan du göra upplevelsen vid din pool så mycket större. När hösten kommer och temperaturen sjunker är det dags...

Annonser