Pumpar - Filter

En pool i trädgården är en dröm för många. Heta sommardagar och ljumma kvällar blir sällan bättre än med en egen pool på tomten. Då är det också skönt att veta att vattnet håller sig rent och fräscht med minsta möjliga ansträngning. Det finns en uppsjö av poolpumpar och poolfilter för att råda bot på det. Här på vår sida hittar du det du söker och du kan njuta av din pool utan att tänka så mycket på manuell rengöring.

Utvalda varumärken

Svensktillverkade bronspumpar för optimal drift och livslängd.
Ett reningsverk består av pump och sandfilter. Det är det bästa för en ren pool.
Sand filter Hayward S210S / Speck 11m3/h. komplett med poolpump till rätt pris!
Pumpar dimensionerade efter vattenvolymen som ska hanteras.
Sandfilter -Paket Optima
Pooltime erbjuder standard och även VSP-poolpumpar till sina kunder

Reportage, tips & idéer

Ibland önskar man att det bara vore att dra undan skyddet och börja bada...
När värmen kommer lite hastigt på, som det gjorde i år, blir man extra sugen på att vårstarten av...
Med poolpumpar och poolfilter som är anpassade efter din pool så håller du poolvattnet fräscht och inbjudande.
Hur underbar vi än upplever vår pool och allt den ger oss så har varje säsong alltid ett slut.
Det är alltid med ett visst vemod som man utför den årliga poolstängningen. Att...
Pahlén har mer än 40 års erfarenhet av tillverkning av kvalitetsprodukter för pooler i alla storlekar
Från små privata pooler till stora kommunala bad och äventyrsbad, Hotell och...

Pumpar - Filter

En pool i trädgården är en dröm för många. Heta sommardagar och ljumma kvällar blir sällan bättre än med en egen pool på tomten. Då är det också skönt att veta att vattnet håller sig rent och fräscht med minsta möjliga ansträngning. Det finns en uppsjö av poolpumpar och poolfilter för att råda bot på det. Här på vår sida hittar du det du söker och du kan njuta av din pool utan att tänka så mycket på manuell rengöring.

Poolpumpar och poolfilter som gör skillnad

Poolfilter hjälper till att hålla din pool ren från skräp. Ditt poolfilter väljer du utifrån typ av pool. Sandfilter väljer du till din utomhuspool och de är både lättskötta och billiga i underhåll. Polyesterfilter passar bäst till inomhuspooler då de inte behöver något avlopp för backspolningsvatten. Poolpumpar finns i en mängd utföranden där det är tycke och smak som råder. Du kan exempelvis investera i en poolpump som har såpass bra kapacitet att den kan ställas in på att gå enbart vissa tider på dygnet. Tystgående poolpumpar är också ett bra alternativ, och vill du ha en extra tystgående väljer du en som kyls med vätska.

Pumpar - Filter som rengör och gör din pool fräsch

Lätt att installera

Att installera poolfilter och poolpumpar är relativt enkelt att göra själv och gör också miljön i din pool mycket hälsosammare. Det är viktigt att du frågar din leverantör efter en lösning som är anpassad till just din storlek och typ av pool så att det blir rätt från början. Hur det fungerar är mycket enkelt, poolpumpen tvingar med hjälp av en motor vattnet genom olika avlopp i pumpfiltret och kör sedan tillbaka vattnet ut i poolen igen. Innan vattnen kommer ut ur pumpen passerar den en sil som hindrar skräp från att komma ut i bassängen igen. Detta gör att vattnet håller sig rent och klart i din pool.

  • Poolpumpen håller din pool ren och fräsch
  • Sandfilter passar bäst till en utomhuspool
  • Välj polyesterfilter till inomhuspoolen
  • Gör din pool hälsosam
  • Enkelt att installera en poolpump

Enkel skötsel till din pool

Poolfilter och poolpumpar är enkla att sköta om du är noggrann med att läsa skötselråd från leverantören. Det är viktigt att du kontrollerar vattenflödet regelbundet. Om vattenflödet inte fungerar kan det skada din pump. Du bör också vara noga med att rengöra poolens filter ofta, igensatta och smutsiga filter kan också skada din pump. Ett sandfilter bör rengöras minst varannan vecka medan man på ett polyesterfilter ska ta ut och rengöra filterpatronen 2-3 gånger i månaden. Under vintertid är det viktigt att du tömmer pumpen annars riskerar du att den att fryser sönder. Likadant bör du göra om poolen ska vara avstängd en längre period.

Redaktionen tipsar

Pahlén har mer än 40 års erfarenhet av tillverkning av kvalitetsprodukter för pooler i alla storlekar Från små privata pooler till stora...
Ibland önskar man att det bara vore att dra undan skyddet och börja bada... När värmen kommer lite hastigt på, som det gjorde i år, blir...
Hur underbar vi än upplever vår pool och allt den ger oss så har varje säsong alltid ett slut. Det är alltid med ett visst vemod som man...

Annonser