Poolöverdrag

En välskött pool är inbjudande och känns alltid fräsch. Förutom att ta hand om vattnets kvalitet måste man även skydda sin pool mot skräp och det ris som till exempel löv och småkryp. Ett poolöverdrag ser till att poolen håller sig ren och det håller även kvar värmen i poolvattnet. I den här kategorin hittar du många olika överdrag, både klassiska och mer avancerade som även fungerar som solfolie och säkerhetstäckning.

Utvalda varumärken

En smidig och snygg lösning med högsta säkerhet och som sänker uppvärmningskostnaden.
Skydda poolen från föroreningar, löv och smuts med Pooltime pooltäckning
Poolskydd av bästa kvalitet. Tillverkas efter poolens form.
Miami Lamell är ett automatiskt skydd avsett för rektangulära pooler
Ett bra poolöverdrag spar energi och behåller värmen i poolen
Plastman tillverkar alla sina poolskydd i egen verkstad i Sverige

Nyheter

Aqvisdeck
Med Aqvisdeck 2.0 så har vi gjort en bra produkt ännu bättre, vi har jobbat hårt i över ett år för att få Aqvisdecket ännu bättre.

Reportage, tips & idéer

Skydda din pool med ett rejält poolöverdrag.
Ibland önskar man att det bara vore att dra undan skyddet och börja bada...
När värmen kommer lite hastigt på, som det gjorde i år, blir man extra sugen på att vårstarten av...
Ett smidigt pooltak kan förlänga din badsäsong.
När du har tagit steget och investerat i en pool så är det självklart att du vill utnyttja den så mycket som möjligt. Det är ett...
Hur underbar vi än upplever vår pool och allt den ger oss så har varje säsong alltid ett slut.
Det är alltid med ett visst vemod som man utför den årliga poolstängningen. Att...
Pahlén har mer än 40 års erfarenhet av tillverkning av kvalitetsprodukter för pooler i alla storlekar
Från små privata pooler till stora kommunala bad och äventyrsbad, Hotell och...

Poolöverdrag

En välskött pool är inbjudande och känns alltid fräsch. Förutom att ta hand om vattnets kvalitet måste man även skydda sin pool mot skräp och debris som till exempel löv och småkryp. Ett poolöverdrag ser till att poolen håller sig ren och det håller även kvar värmen i poolvattnet. I den här kategorin hittar du många olika överdrag, både klassiska och mer avancerade som även fungerar som solfolie och säkerhetstäckning.

Ett poolöverdrag som passar dig

Lamelltäckning är ett exempel på ett klassiskt poolöverdrag. Det finns i många olika färger och former, är lätt att rulla ut över poolen samt enkelt att installera själv. För dig som har små barn eller djur är ett säkerhetsöverdrag en oumbärlig investering. Ett säkerhetsöverdrag håller både poolen fri från skräp och håller värmen inne, samtidigt som det garanterar att inga barn eller djur kan trilla in i poolen. Detta tack vare en anordning som ser till att överdraget inte glipar längs kanterna. När du väljer poolöverdrag bestämmer du själv om du vill ha manuell eller automatisk upp- och neddragning. Tänk på att du under vintern kan behöva komplettera med vinterplåtar.

Poolöverdrag underlättar och gör poolen fräschare.

Olika funktioner för olika poolar

Det du ska tänka på innan du väljer vilket poolöverdrag du ska köpa är hur det fungerar samt vilka funktioner du egentligen behöver. Poolskyddets viktiga funktioner är att spara energi, minska kemikalieförbrukningen samt förhindra att debris och skräp hamnar i poolen. Kemikalieförbrukningen minskar eftersom inget dunstar bort när ett överdrag används. Använder ni poolen ofta kan ett överdrag med automatisk stängning vara att föredra eftersom det både sparar tid och arbete. Då sköter en motor arbetet istället. Bor ni i ett soligt område kan det vara värt att investera i ett överdrag med extra UV-skydd, som till exempel solfolie. I den här kategorin finns det överdrag för alla säsonger.

  • Säkerhetsöverdrag skyddar barn och husdjur
  • Poolöverdrag minskar förbrukningen av energi och kemikalier
  • På vintern behövs vinterplåtar eller vinteröverdrag
  • Välj mellan automatiskt eller manuellt
  • Finns skräddarsydda poolöverdrag på marknaden

Håll din pool fin länge

Det är som sagt viktigt att använda ett poolöverdrag för att hålla poolen fräsch, hälsosam och säker. Genom att välja rätt överdrag kan du förlänga din pools livslängd och dessutom göra det billigare att använda poolen eftersom du sparar på både energi och kemikalieförbrukning. För att hålla ditt överdrag i så fint skick som möjligt är det viktigt att du bara använder det under de säsonger som det är tillverkat för. Det är även viktigt att regelbundet plocka bort det ris som har hamnat på överdraget samt spola av överdraget med vatten vid behov. Förvara det torrt och svalt när det inte används.

Redaktionen tipsar

Pahlén har mer än 40 års erfarenhet av tillverkning av kvalitetsprodukter för pooler i alla storlekar Från små privata pooler till stora...
Ett smidigt pooltak kan förlänga din badsäsong. När du har tagit steget och investerat i en pool så är det självklart att du vill utnyttja...
Ibland önskar man att det bara vore att dra undan skyddet och börja bada... När värmen kommer lite hastigt på, som det gjorde i år, blir...

Annonser