Poolkemikalier

Att ha pool hemma är en dröm för många, inte minst för att det höjer värdet på bostaden. Det är även skönt att simma under varma dagar och inte heller helt fel att ha ett trevligt poolparty hemma med familj och vänner. För att hålla poolen fräsch och ren måste man rengöra den regelbundet. I den här kategorin hittar du olika poolkemikalier som vid regelbunden användning garanterar att din pool är i toppenskick.

Utvalda varumärken

Poolkemikalier - Vattenvård för ett gnistrande klart och rent poolvatten
Saniklar Poolvård Hälsosamt & Hygieniskt. Poolvård skall vara lätt för alla.
hth klor används för desinfektion av dricksvatten.
hth Klor - undvika problem med klorlås.
Hos 4Spas hittar du spafilter, spalock, spakemi och spatillbehör till ditt spabad.
Hoppa i vattnet! Upplev nöjet av att bada i en klorfri Baquacil swimmingpool.
Missa inte vår nya pool-app, Rubinpool! Appen är gratis för iPhone och Android.

Reportage, tips & idéer

Ibland önskar man att det bara vore att dra undan skyddet och börja bada...
När värmen kommer lite hastigt på, som det gjorde i år, blir man extra sugen på att vårstarten av...
 
Med rent och fräscht vatten blir det en fröjd att bada i poolen.  
En egen pool är en dröm för många men för att drömmen ska vara ett nöje så krävs det att den sköts på rätt...
Hur underbar vi än upplever vår pool och allt den ger oss så har varje säsong alltid ett slut.
Det är alltid med ett visst vemod som man utför den årliga poolstängningen. Att...
Pahlén har mer än 40 års erfarenhet av tillverkning av kvalitetsprodukter för pooler i alla storlekar
Från små privata pooler till stora kommunala bad och äventyrsbad, Hotell och...
Med en UV-lampa rengörs poolen effektivt samtidigt som du kan minska användningen av kemikalier.
Alla pooler behöver ett visst mått av kemikalier för att hålla sig fräsch och inbjudande.

Poolkemikalier

Att ha pool hemma är en dröm för många, inte minst för att det höjer värdet på bostaden. Det är även skönt att simma under varma dagar och inte heller helt fel att ha ett trevligt poolparty hemma med familj och vänner. För att hålla poolen fräsch och ren måste man rengöra den regelbundet. I den här kategorin hittar du olika poolkemikalier som vid regelbunden användning garanterar att din pool är i toppenskick.

Poolkemikalier ger friskt vatten

Det är viktigt att vattnet alltid är fritt från smuts, både den smuts som är synlig och den som är osynlig. Synlig smuts tas bort genom poolens filter. Smutsen som är osynlig består av bakterier, alger och mikroorganismer. Den osynliga smutsen bekämpar man samt kontrollerar med hjälp av poolkemikalier. Vissa tillverkare har kompletta set med poolkemikalier som används när du vill ha full kontroll över vattnets kvalitet. Det är även viktigt att hålla koll på pH-värdet. Det är ett mått på surhetsgraden på vattnet och skalan går från 0 till 14, där pH 7 är neutralt. Optimalt pH-värde i en pool är 7,4.

Poolkemi som håller din pool fräsch.

Rengör i fem steg

För att rengöra en pool på allra bästa sätt måste man göra det i fem steg. Rengöring, ph-reglering, desinfektion, algbekämpning och flockning. När du väljer ett rengöringskit som är komplett är det enkelt att sköta det själv. Du följer då bara instruktionerna som medföljer produkterna, men glöm inte heller att se efter om det finns specificerat vilken typ av rengöring som rekommenderas för just din pool. Poolkemikalier, precis som alla kemikalier, måste hanteras med stor försiktighet och mätas upp ordentligt. I obehandlad form kan dessa kemikalier vara frätande och skadliga för hälsan. Förvara dem alltid barnsäkert och iaktta försiktighet vid användning.

  • Ett komplett set med kemikalier underlättar mycket
  • Följ fem steg för klart vatten
  • Följ alltid instruktionerna som medföljer
  • Sikta på pH-värde 7,4
  • Även viktigt med fungerande filter

Gnistrande klart och fräscht vatten

En välskött pool är en trevlig syn och ännu trevligare att använda. För att sköta om den ordentligt bör du ha ett reningsverk med pump och filter med anpassad kapacitet. Det är viktigt med bottendammsugning varje vecka och vattnet måste som tidigare nämnt ha rätt pH-värde. Det kontrollerar du varje vecka med ett testset som du också kan hitta hos de företag som är representerade under denna kategori. Om du behöver justera pH-värdet gör du det vid behov före klorering, för vid fel pH-värde fungerar inte kloret. Med rätt poolkemikalier, rätt testset och ett bra filter har du snart en pool med gnistrande klart vatten.

Redaktionen tipsar

Ibland önskar man att det bara vore att dra undan skyddet och börja bada... När värmen kommer lite hastigt på, som det gjorde i år, blir...
  Med rent och fräscht vatten blir det en fröjd att bada i poolen.   En egen pool är en dröm för många men för att drömmen ska vara ett...
Hur underbar vi än upplever vår pool och allt den ger oss så har varje säsong alltid ett slut. Det är alltid med ett visst vemod som man...

Annonser