Poolkemi

 

Ge din pool de kemikalier den behöver för att hålla sig fräsch

Utöver den vanliga poolvården så behöver din pool även behandlas med kemikalier med jämna mellanrum. Vilka kemikalier du behöver och hur mycket utav dem du bör använda varierar beroende på vilken typ utav pool du har.

En av de vanligaste kemikalierna som används till poolen är klor i olika format. Vill du inte använda klor i poolen kan du istället använda dig utav klorfri desinficering, då rengörs din pool med aktivt syre istället. Kombinera gärna din klorfria desinficering med algdräpare för att få en så bra effekt som möjligt.

Ytterliggare en variant är att investera i en saltklorinator. Den rengör ditt poolvatten genom att omvandla salt till hypoklorit. Med en effektiv saltklorinator får du ett fräscht poolvatten som varken luktar kemikalier eller klor. Flockningsmedel fångar upp små partiklar som annars hade kunnat passera genom sandfilterbädden och bidrar på så sätt till ett fräschare poolvatten.

Ibland händer det även att pH-balansen behöver regleras, då finns det poolkemi som kan höja eller sänka pH-halten i poolen. När det gäller kalkhalten och alkanitet så kan även de behöva höjas i vissa fall och givetvis finns det poolkemikalier som enkelt kan höja dessa vid behov. För att du skall veta om något ämne i vattnet behöver regleras så kan du mäta vattenvärdena med teststickor.

Det är ett enkelt och smidigt sätt att hålla koll på ditt poolvatten. Vilka poolkemikalier och hur mycket som behövs varierar beroende på vilken typ av pool det är och hur ofta den används, din poolleverantör kan berätta mer om vad som passar bäst till just din pool.

Vill du veta mer om de olika typerna utav poolkemi som finns på marknaden så är du välkommen att besöka våra respektive annonsörers hemsidor. Där hittar du allt från vilka olika kemikalier det finns, vad dem har för egenskaper och vart din närmaste återförsäljare finns.

 

Redaktionen tipsar

  Med rent och fräscht vatten blir det en fröjd att bada i poolen.   En egen pool är en dröm för många men för att drömmen ska vara ett...
Om inte planeringen med att bygga ny pool började redan i höstas så är det hög tid nu Drömmen om att bygga ny pool och möjligheten att bara...
Ett smidigt pooltak kan förlänga din badsäsong. När du har tagit steget och investerat i en pool så är det självklart att du vill utnyttja...

Annonser

Utvalda varumärken

Poolkemikalier - Vattenvård för ett gnistrande klart och rent poolvatten
Hos 4Spas hittar du spafilter, spalock, spakemi och spatillbehör till ditt spabad.
Hoppa i vattnet! Upplev nöjet av att bada i en klorfri Baquacil swimmingpool.
Missa inte vår nya pool-app, Rubinpool! Appen är gratis för iPhone och Android.