Poolkemi

 

Ge din pool de kemikalier den behöver för att hålla sig fräsch

Utöver den vanliga poolvården så behöver din pool även behandlas med kemikalier med jämna mellanrum. Vilka kemikalier du behöver och hur mycket utav dem du bör använda varierar beroende på vilken typ utav pool du har.

En av de vanligaste kemikalierna som används till poolen är klor i olika format. Vill du inte använda klor i poolen kan du istället använda dig utav klorfri desinficering, då rengörs din pool med aktivt syre istället. Kombinera gärna din klorfria desinficering med algdräpare för att få en så bra effekt som möjligt.

Ytterliggare en variant är att investera i en saltklorinator. Den rengör ditt poolvatten genom att omvandla salt till hypoklorit. Med en effektiv saltklorinator får du ett fräscht poolvatten som varken luktar kemikalier eller klor. Flockningsmedel fångar upp små partiklar som annars hade kunnat passera genom sandfilterbädden och bidrar på så sätt till ett fräschare poolvatten.

Ibland händer det även att pH-balansen behöver regleras, då finns det poolkemi som kan höja eller sänka pH-halten i poolen. När det gäller kalkhalten och alkanitet så kan även de behöva höjas i vissa fall och givetvis finns det poolkemikalier som enkelt kan höja dessa vid behov. För att du skall veta om något ämne i vattnet behöver regleras så kan du mäta vattenvärdena med teststickor.

Det är ett enkelt och smidigt sätt att hålla koll på ditt poolvatten. Vilka poolkemikalier och hur mycket som behövs varierar beroende på vilken typ av pool det är och hur ofta den används, din poolleverantör kan berätta mer om vad som passar bäst till just din pool.

Vill du veta mer om de olika typerna utav poolkemi som finns på marknaden så är du välkommen att besöka våra respektive annonsörers hemsidor. Där hittar du allt från vilka olika kemikalier det finns, vad dem har för egenskaper och vart din närmaste återförsäljare finns.

 

Redaktionen tipsar

Med ett härligt pooldäck runt poolen skapar du en vacker oas. Visst är det underbart med en egen pool på tomten! Med en relativt liten...
Byta liner i poolen till rimlig kostnad utan att rucka på kvalitén Så är arbetet och underhållet med poolen en minst lika viktig del. Att...
Pahlén har mer än 40 års erfarenhet av tillverkning av kvalitetsprodukter för pooler i alla storlekar Från små privata pooler till stora...

Annonser

Utvalda varumärken

Poolkemikalier - Vattenvård för ett gnistrande klart och rent poolvatten
hth klor används för desinfektion av dricksvatten.
hth Klor - undvika problem med klorlås.
Hos 4Spas hittar du spafilter, spalock, spakemi och spatillbehör till ditt spabad.
Hoppa i vattnet! Upplev nöjet av att bada i en klorfri Baquacil swimmingpool.