En ovanmarkspool på tomten

Ovanmarkspooler är en egen grupp inom utomhuspoolerna.

Är ni sugna på att skaffa pool men inte säkra på att er tomt är passande för det? Då kan det vara just en ovanmarkspool som är svaret.

Har man inte möjligheten att gräva ner sin pool i marken måste man fundera på om det inte är en ovanmarkpool som är lösningen. En riktigt rejäl och stabil ovanmarkspool kan stå helt ovan mark och kräver inga särskilda stödfunktioner eller fyllnadsmassor. En ovanmarkspool är det perfekta valet för en kuperad tomt, en tomt med mycket berg eller av den enkla anledningen att du faktiskt inte har lust att göra ett stort hål i tomten för att sänka ner din pool i. Med ovanmarkpooler har du t.o.m. möjligheten att montera ner poolen och ta den med dig till nästa hus när du flyttar.

Ännu en ovanmarkspool från Folkpool

När man talar om vanliga nedgrävda markpooler så är det tomtens beskaffenhet som måste styra placeringen men med ovanmarkspooler har du större möjligheter att påverka placeringen efter egna önskemål om avskildhet, solläge, närhet till uteplatsen eller kanske rent utav lägga den helt intill huset och bygga upp ett stort och rymligt altandäck runt omkring hela poolområdet. När det gäller filter, rening och tillval till poolen så är det precis samma valmöjligheter som till en markpool och rent utseendemässigt också lika.

Ovanmarkspool från Svenska poolfabriken 

En ovanmarkspool kan vara i gjuten betong, i en stålplåtskonstruktion eller som här i en timmerkonstruktion. Vissa ovanmarkspooler kan vara känsliga för om de grävs ned, då trycket från marken kan bli allt för högt. Har man behov av att gräva ner sin ovanmarkspool till en viss del, så bör man kontrollera att konstruktionen är till för detta och att det står utförligt i tekniska data om den specifika poolmodellen. Behöver du en pool som skall vara nedgrävd till större del bör du istället välja en markpool.Vill du läsa mer om olika poolmodeller eller kanske vilka typer av reningssystem som finns så har vi här på Poolportalen en hel poolguide som hjälper dig att hitta rätt i den snåriga pool-djungeln.

 

Redaktionen tipsar

Hur underbar vi än upplever vår pool och allt den ger oss så har varje säsong alltid ett slut. Det är alltid med ett visst vemod som man...
Pooler finns i alla dess former från den lilla runda till den riktigt stora rektangulära med brutna hörn Naturligtvis är det så att din...
Har du inte plats för en pool på din tomt så kan du även välja att ha ett spabad för utomhusbruk, det får man plats med även på en liten...

Annonser

Utvalda varumärken

Ett av dom bredaste sortimenten av mark och ovanmarkspooler.
Egen swimmingpool i trädgården, en investering som höjer såväl livskvalitén som värdet på fastigheten.
Terrasspoolen som vi säljer är en kombination av ett spabad och en trätunna. Kort sagt är det en utomhuspool i miniformat.
Sioo impregnering är ett system för trävård och träskydd som bevarar dina möbler år efter år.