Pooltrappor till din pool

Med en rätt anpassad pooltrappa blir det enkelt att ta sig i och ur din pool.

När man tänker på pooltrappor så kan bilderna på näthinnan se helt olika ut för olika personer. Någon tycker att en enkel stege är det bästa, och kan absolut vara en funktionell lösning. Du tar dig smidigt upp och ner från vattnet och inga onödiga ingrepp i poolsargen behöver göras. Kan man dessutom fälla upp stegen när man inte badar, så kan också poolöverdraget dras över obehindrat och sluta helt tätt kring poolsargen. Har du istället ett pooltak med gott om utrymme inunder, kan en fast trappa vara bättre. En pooltrappa eller lejdare som det också heter är en brant trappa där du lättast kliver i med ryggen före mot poolen, vilket kan vara lite svårt för mindre barn. En lejdare för pool har oftast två eller tre steg beroende på poolens djup.

Hörntrappa för pool från Miamipool Hörntrappa för pool från Miamipool
För den som vill ha en regelrätt pooltrappa

- Finns det också flera olika typer. Ett enkelt sätt att få en pooltrappa utan att göra någon åverkan på pooldäcket runt omkring och själva formen på poolen är att installera pooltrappan inuti poolens ordinarie form. Här är en hörntrappa som ligger inuti poolen och som inte påverkar formen och möjligheterna till att exempelvis använda en rektangulär poolduk som pooltäckning. Pooltrappan har flera steg och är ett praktiskt val för den som vill kunna ta sig i poolen på ett lite lugnare och smidigare sätt.

Pooltrappa från Folkpool Pooltrappa från Folkpool
Ännu vanligare är att man ansluter pooltrappan utanför poolens ordinarie form

På så vis tas ingen yta av poolen i anspråk utan man ansluter pooltrappan på någon av sidorna, utanför poolens normala omkrets. Här har man valt att ansluta pooltrappan i ett hörn och med den lösningen tappar man den hörnytan i poolen men får ju istället en fantastiskt läcker trappa som kan fungera som både avsats för att sitta och svalka sig samt ren trappfunktion. Även pooltrapporna har olika många steg och olika djup. Allt för att kunna kombineras till olika pooldjup.

Romersk pooltrappa från Poolkungen Romersk pooltrappa från Poolkungen
De riktigt rejäla pooltrapporna kallas ofta Roman trappor.

Dessa har inte helt sällan en bredd på 2,50 m och uppåt. Dess rundande former ger ett vackert utseende runt poolen, och trappan lämnar också gott om plats för att kunna sitta. Exempelvis med ett mindre barn som vill leka i vattenkanten. En Roman trappa för poolen går ofta ganska djupt ner i poolen, och ger ett lugnt och behagligt insteg i vattnet. Du skall helt enkelt kunna kliva direkt från trappan och ner på poolens botten. Du ska inte behöva hoppa eller ta ett onaturligt stort kliv. Allt för välbehaget och njutningen.

Osymetrisk pooltrappa från Miamipool Osymetrisk pooltrappa från Miamipool
Oregelbunden trappform

Den sista formen på pooltrappa som vi skall visa har en mer oregelbunden form. Den passar mycket bra tillsammans med en pool som också har samma oregelbundna former. Tillsammans ger en sådan här trappa och pool ett härligt intryck av böljande vatten och sköna associationer. I många fall kanske man startar med en stege eller lejdare till sin pool. Med åren kommer man på att man vill ha ett annat, mer bekvämt sätt att ta sig i- och ur poolen. Det går då att montera en pooltrappa i efterhand. Det allra bästa är naturligtvis att man redan från början tänker igenom sina poolplaner. Välj gärna en pooltrappa som kan passa i det långa loppet. Genom att redan i fas 1 när man planerar poolen, välja en passande och praktisk pooltrappa för de behov som finns i familjen, undviker man senare ingrepp i konstruktionerna. Här på Poolportalen kan du se flera olika pooltillverkare och allihop har de också olika typer av pooltrappor som tillbehör. I menyerna till vänster här på sidan kan du se de olika kategorierna och klicka dig fram till den leverantör som ser mest passande ut för dina behov. Lycka till med den nya poolen och den sköna framtiden som väntar dig tillsammans med din pool.  

Redaktionen tipsar

Har du inte plats för en pool på din tomt så kan du även välja att ha ett spabad för utomhusbruk, det får man plats med även på en liten...
Räckesbutiken skräddarsyr Ditt räcke efter Dina mått och Din design. Du designar själv din produkt i ett enkelt verktyg där du blir...
Hur härlig än sommaren har varit så svalnar intresset för poolbadande i takt med temperaturen i termometern och det börjar bli dags för...

Annonser

Utvalda varumärken

Håvar och borstar för rengöring av poolen
Designa din egen pool med vårt unika system!
Vi erbjuder Dig Skandinaviens största urval pooler - ovan eller under mark
Glasfiberpooler och Thermopooler, kompletta poolpaket hos Pool Sweden