Vad kostar en pool?

Det är dina val och önskningar som styr poolens prislapp

En pool kan vara allt ifrån en mindre, standardiserad rektangulär pool till en personligt designad formpool där sidorna är mjukt rundade utefter möjligheterna på tomten och naturligtvis är det dessa skillnader som kommer att vara avgörande i var prislappen för just din pool hamnar.

Utöver kostnaderna för inköpet av själva poolen måste du också ta med kostnader för den typ av uppvärmning som du har tänkt använda dig utav. Kanske vill du ha solpaneler som huvudsaklig värmekälla eller värma den med hjälp av en fristående luft-vattenvärmepump som värmer ditt poolvatten till önskad temperatur. Likaså måste du ta med kostnaderna för själva monteringen d.v.s. någon som kommer och schaktar, monterar och fyller igen runt omkring din nya pool.

Till detta vill de flesta också göra en passande inbyggnad i form av ett altandäck eller en solterrass av trä eller sten. Storleken på dessa kringarrangemang och materialvalen dit påverkar också den totala slutsumman för ditt poolbygge.

Designpool från Folkppol

Om vi skall återgå till själva inköpet av poolen så kan det handla om knappt 60 000 för en mindre, enklare pool i ett standardutförande och upp till ca 150 000 kronor för en större, mer avancerad konstruktion. Hos de flesta poolleverantörer finns färdiga poolpaket att köpa där det ingår alla olika delarna för att få ihop till en fungerande pool. Det kan vara sådant som själva poolstommen, liner för den invändiga beklädnaden, plaströr, sandfilter, stege, bottenplatta, poolöverdrag m m.

Ofta finns det också flera tillval som du kan välja bland, allt för att få just de förutsättningarna som du själv vill ha i din egen pool. Ofta har också pooltillverkarna bra kontakter med företag som gör markarbeten och monteringar, så du kommer att kunna få precis den hjälp som du behöver.

När det gäller kostnaderna för schaktning och montering av poolen på tomten, så blir kostanden högre beroende på hur mycket jobb det är för att få till stånd en plan och funktionell plats att bygga ifrån. Be om en kalkyl för dessa kostnader från den som kommer och inspekterar din tomt så vet du ungefär vad det handlar om för pengar.

 

Redaktionen tipsar

Ovanmarkspooler är en egen grupp inom utomhuspoolerna. Är ni sugna på att skaffa pool men inte säkra på att er tomt är passande för det? Då...
Hur underbar vi än upplever vår pool och allt den ger oss så har varje säsong alltid ett slut. Det är alltid med ett visst vemod som man...
Om inte planeringen med att bygga ny pool började redan i höstas så är det hög tid nu Drömmen om att bygga ny pool och möjligheten att bara...

Annonser