Poolvård

 

Sköt om din pool på rätt sätt så håller den sig fräsch länge  

Visst är det underbart med en pool på tomten där man kan bada precis när man vill men din pool kräver också ett visst underhåll för att hålla sig fräsch och inbjudande. Vill du göra så lite som möjligt själv så kan en automatisk pooldammsugare rekommenderas. Det finns pooldammsugare som klarar av både plan och lutande botten beroende på vilken typ av pool du har och de flesta städar även poolens väggar.

Om du av någon anledning inte vill använda dig av en automatisk pooldammsugare kan du istället investera i en bottensug. Den sätts enkelt fast på ett teleskophandtag och sedan städar du själv poolens botten. På de ställen där din pooldammsugare inte kommer åt att städa så kan du använda en borste för att få bort smuts och alger.

Genom att välja en borste med ett teleskopskaft så når du dessutom längre och kommer åt på fler ställen. Om det blåser ner löv eller annat skräp i poolen så fiskar du enkelt upp det med en håv, även här finns det olika modeller och storlekar så att du enkelt skall kunna hitta den håv som passar dig bäst.

För att du enkelt skall kunna hålla koll på när poolvattnet är tillräckligt varmt för dig så kan du använda dig av en termometer. Det finns pooltermometrar i en mängd olika format, allt från flytande till sådana du sätter fast i kanten. Föredrar du en lite roligare variant så kan du välja en termometer i form av en anka eller varför inte en delfin?

Om du vill veta mer om de olika produkterna för poolvård som finns på marknaden så är du välkommen att besöka våra annonsörers hemsidor. Där hittar du en mängd fakta om deras sortiment och du kan även jämföra priser och hitta din närmaste återförsäljare.

 

Redaktionen tipsar

Hur underbar vi än upplever vår pool och allt den ger oss så har varje säsong alltid ett slut. Det är alltid med ett visst vemod som man...
  Njut av sommaren med en markpool på tomten.   Det är många som funderar på att investera i en pool och väger fördelarna mot nackdelarna....
Pooler finns i alla dess former från den lilla runda till den riktigt stora rektangulära med brutna hörn Naturligtvis är det så att din...

Annonser